Pátek, 22 října, 2021
- Reklama -aktualne
Home Rady a Návody Skvělé jídlo z ulice: Můžete ho jíst rukama

Skvělé jídlo z ulice: Můžete ho jíst rukama

-

Slovo streetfood asi netřeba překládat, mezitím se zdomácnělo iu nás. Ale pokud bychom chtěli, nejlépe by ho vystihovalo kromě výrazu pouliční jídlo, slovní spojení jídlo do ruky. Takové jsou kromě jednoho receptu všechny naše jídla. Buď si je můžete vzít do ruky, nebo jíst rukama. Jednoduše a nekomplikovaně. Jsou vhodné i na rodinné či přátelské posezení, pokud nechcete mít po odchodu návštěvy plnou myčku či dřez příborů a talířů.

magazín Vařečka 02.09.2021 06:00 halloumi, vařečka, magazín Vařečka, Foto: Šuhajíci při pánvi
Křupavý halloumi sýr s hranolky a bylinkovou majonézou.
Křupavý halloumi sýr s hranolky a bylinkovou majonézou
Na 4 porce potřebujeme:
800 g hranolků, 500 g sýra halloumi, olej na smažení, 100 g rukoly, 1 červená cibule, 1-2 rajčata, sůl, pepř

Bylinková majonéza: 100 g majonézy, 50 g petrželky, 50 g čerstvá bazalka, 1 stroužek česneku

postup:

  1. Naprv připravíme majonézu: všechny suroviny spolu vymixujeme dohladka a dochutíme. V rozpáleném oleji osmažíme hranolky a pak na kostičky nakrájené halloumi.
  2. Halloumi neobalí, nebojte se, nerozteče se. Bude krásně křupavé.
  3. Do misky dáme osolené hranolky, nato uložíme křupavé halloumi, na kroužky nakrájenou cibuli a rajče. Přidáme trošku rukoly a přelijeme bylinkovou majonézou.

losos, vařečka, magazín vařečka, letní jídla,
ČTĚTE AJ
Labužnické léto: Tyto recepty zvládne každý
Burger s trhaným masem (Pulled beef burger)
Na 4 porce potřebujeme:
1 kg hovězího krku, 4 Burgerová housky, 100 g BBQ omáčky, 4 plátky sýra čedar, 500 g cibule, 100 ml oleje, 2 stroužky česneku

Směs koření na maso: 50 g uzené sladké papriky, 20 g římského kmínu, 10 g mletých koriandrových semínek, 10 g sušeného česneku, 10 g sušené cibule, 2 g kajenský mleté ​​papriky, 5 g soli, 25 g hnědého cukru

Coleslaw z červeného zelí: 300 g červeného zelí, 50 g červené cibule, 100 g zakysané smetany, 100 g majonézy, 1 PL dijonské hořčice, šťáva z jednoho citronu, sůl, pepř

postup:

  1. Nejprve promícháme všechny suroviny na kořenící směs. Hovězí krk vcelku nasucho obalíme v koření, ideálně den předem. Před pečením ho zabalíme do papíru na pečení. Pečeme při 92 ° C 16 hodin. Je to dlouho, ale při tomto postupu bude maso šťavnaté a bude se samo rozpadat.
  2. Cibuli nakrájíme na plátky a spolu s česnekem ji orestujeme do zlatova. Jemně osolíme a opepříme. Maso po upečení natrháme a promícháme s cibulí. Pro lepší chuť můžeme přidat demi-glace nebo bbq omáčku.
  3. Uděláme coleslaw salát. Červené zelí a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Nasolíme a po 20 minutách vyždímáme. Přidáme ostatní suroviny, promícháme a dochutíme podle chuti.
  4. Na opečenou burger žemli dáme coleslaw, trhané hovězí maso, plátek Čedar a bbq omáčku.

Vařečky tip: Protože příprava masa trvá dlouho, můžete ho udělat víc, zavákuovať a dát do lednice. V ní vydrží asi týden.

Mohlo by Vás zajímat

PR článek