Pátek, 26 dubna, 2024
- Reklama -aktualne
HomeRady a NávodyPořiďte si udírnu a užijte si lahodné uzené maso kdykoli budete chtít

Pořiďte si udírnu a užijte si lahodné uzené maso kdykoli budete chtít

-

Uzené maso je pochoutkou, kterou miluje snad každý, kdo má rád maso. Pojídáme ho nejen na oslavách, ale i o Vánocích a jindy. Možná jen tak, na chleba s hořčicí, nebo k hrachové kaši či koprovce – jednoduše delikatesa, která by neměla chybět v žádné lednici či mrazáku v zimní sezoně. Abyste však nemuseli kupovat předražené uzené maso ze supermarketu, o jehož kvalitě můžeme zdlouhavě hovořit, vyuďte si svoje, lahodné, rozplývající se na jazyku. V takovém případě by vám udírna na zahradě neměla chybět.

Uzení, které nepřidělává starosti

Na výběr máte různé udírny. Ti, kteří si potrpí na klasiku, která je také ideálem a k uzenému masu patří, ať si pořídí dřevěnou udírnu. Boční topeniště zajistí plynulou regulaci teploty a maso bude mít neodolatelnou chuť po kouři. Stačí mít dřevo, například švestku nebo si pořídit udící brikety. Záleží jen na vás, čemu dáte přednost.

Na druhou stranu, pokud si potrpíte na chuti uzených ryb, což je opravdu pochoutka, například takový uzený losos, makrela, kapr, klidně i úhoř, dokonale vám poslouží udírna na ryby, a to nejlépe elektrická a kompaktní. Pokud si prohlédnete nabídku od firmy GrilyKrby.cz, uvidíte zde velký výběr udíren, a právě udírna Bradley Smoker 4 a Borniak 70 budou svými rozměry a ostatními parametry ideálními parťáky pro domácí uzení.

Zapomínat byste neměli ani na příslušenství k udírnám, které zahrnuje rošty, háčky, teploměry, generátory studeného kouře a další. 

Jaké maso bude ideální?

Nejen maso, ale i sýry a již zmíněné ryby lze vyudit. Ovšem mezi nejoblíbenější maso pro uzení patří vepřové – kotleta, krkovice, bůček a další. Velkou oblibou jsou také klobásy a tvrdé salámy. Ať už do udírny umístíte jakékoli maso, důležitá bude jeho příprava, tedy správné naložení. Každý z nás nakládá maso jinak, někdo jej prosolí kuchyňskou či mořskou solí a zabalí do potravinářské folie. Jiní zase maso nasolí, potřou rozmačkaným česnekem a naloží do sudu. Ať už to děláte tak či tak, následně nechte maso dva až pět týdnů odpočívat.

Mohlo by Vás zajímat

PR článek